Viber Oglašavanje

Kada razmišljamo o društvenim medijima i aplikacijama za razmjenu poruka, većina nas odmah pomisle na najčešće korišćene: Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, Twitter, Pinterest i mnoge druge slične platforme.

Međutim, postoji jedna aplikacija koja je zaista pionir u marketingu i oglašavanju u raznim zemljama. A ta aplikacija se zove Viber.

Viber je softver za prenos glasa preko IP-a i trenutnih poruka sa više platformi koji se koristi u 193 zemlje. Iako je zaista odlična platforma za razmenu poruka i druženje, takođe se pokazalo da je Viber važan marketinški i reklamni alat za preduzeća.

Pa šta je to što Viber čini tako posebnim? Zašto kompanije i brendovi pristupaju ovoj platformi radi svojih marketinških i reklamnih aktivnosti?

Siguran za korištenje!

Sva vaša komunikacija putem Vibera je vrlo sigurna i nikada se ne čita u svrhu oglašavanja, za razliku od mnogih drugih aplikacija. U ovoj eri, gdje se narušavanje privatnosti dešava u tren oka, ljudi više vole aplikacije koje imaju zaštitu privatnosti.

To im pruža Viber.

Štaviše, sa Viberom, sam server neće moći da pročita nijednu poruku ili informaciju poslatu zbog jake enkripcije. Dakle, zato se smatra jednom od najsigurnijih aplikacija koje se danas mogu koristiti.

Popularan je!

Možda mislite da je Viber precijenjen, ali zapravo je potcijenjen. To je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmijenu poruka i komunikaciju u raznim zemljama I ne samo ovo, već ga mnogi brendovi koriste i za pružanje usluga marketinga i oglašavanja.

Prema tome, to je jedno od najboljih marketinških rješenja za vaše poslovanje prema Google statistikama. Više od milijardu korisnika sada je registrovano za Viber što ga čini jednom od najčešće korišćenih aplikacija na Google play-u.

Budući da je toliko korisnika registrovano sa ovom aplikacijom, pravilno planiranje i izvršavanje Viber marketinških strategija mogu učiniti čuda kako za brend, tako i za posao.

Isporučivost i stopa učestalosti klikova

Viber ima izuzetnu stopu isporuke od skoro 100% i funkcioniše isto za svaki operativni sistem od iOS-a do android-a. To ga čini dobrim marketinškim alatom.

Stopa učestalosti klikova je takođe dobra. To znači da će veći broj korisnika kliknuti na poruku ili oglas koji Vaš brend šalje na Viber nego na druge platforme. Štaviše, aplikacija je responzivna i lako komunicira sa brendovima koji su naklonjeni kupcima.

Tako da vas mogu kontaktirati na ličnom nivou i upiti se mogu brzo rješiti. Sve u svemu je win-win, zar ne?

Skoro 90% Viber poruka se otvara u roku od 3 minuta od prijema, prema studiji ovo čini Viber marketinšku strategiju jednom od najboljih, najefikasnijih marketinških alata koji se koristi.

Marketing na drustvenim mrežama - Viber oglašavanje
Marketing na drustvenim mrežama – Viber oglašavanje

Zaključak

Ako se dobro koristi, Viber oglašavanje zapravo može odvesti brend na mjesta i stvoriti ne samo lokalno već i globalno prisustvo!

Viber marketing u logo sa pozivom na akciju
Viber oglašavanje – Ad-Kraft BiH

Pogledajte naš blog Viber marketing (pronađite Viber oglašavanje troškovi i Viber oglašavanje ciljanje i uvjerite se zašto već danas trebate početi).

Viber ima veliku publiku i mi imamo strategije pomoću kojih im možemo privući pažnju,prema tome ne biste trebali dvaput razmišljati o primjeni. Ovo je vaše zeleno svjetlo za Viber marketinšku zonu!