Viber Marketing

S toliko korisnika koji su registrovani u Viberu, Viber marketinška strategija može učiniti čuda za brendove i preduzeća ako se pravilno planira i izvrši.

Mi smo već pisali o Oglašanjavnju na društvenim mrežama i Viber platformi i upoznali se sa osnovama, ali ovdje ćemo pisati bitnim detaljima o reklamiranju na Viber platformi.

Postoje dva načina koja su najzastupljenija i koje firme najviše koriste kada je u pitanju oglašavanje na Viberu, a to su:

  1. Oglašavanje na viberu preko Google Ads platforme sa klikabilnim banerom, a to na:
    • Na poziciji gdje su sve skorašnji kontakti gdje se koristi logo, naslov i opis.
    • Poslije poziva gdje se koristi obično “square” photo ili video sa naslovom i opisom.,

2. Oglašavanje preko Viber Business naloga slanjem promotivnih poruka na brojeve telefona.

Dakle u drugoj opciji treba skrenuti pažnju na Troškove jer je to najčešće pitanje koje se postavlja prilikom razgovora sa firmama i mogućnosti Ciljanja.

Viber marketing troškovi

Od ukupnu investicije imamo da platimo pretplatu na korištenje platforme za slanje promotivnih poruka i praćenje rezultata u vrijednosti od 80$ mjesečno ako se plati na godišnjem nivou ili 100$ ako se plaća na mjesečnom.

Također minimalni iznos za budžet je 150$ od kojih se cirka može napraviti 15.000 poruka.

Viber marketing ciljanje

Jedini način da se šalju promotivne poruke jeste da se posjeduje ime i broj telefona od svakog korisnika. Dakle svu bazu mobilnih telefona koju imate, možete da importujete na paltformu i da tako šaljete promotivne poruke koje sadrže Baner, tekst i dugme sa linkom.

Naravno postoji još mnogo detalja u cijelom procesu i upravo zbog toga Vas ohrabravam da nas nazovete kako bismo Vas upoznali sa svim detaljima i mogućnostima.