Šta je Google Ads?

Google Ads (ranije Google AdWords i Google AdWords Ekpress) je rjšenje za onlajn oglašavanje koje preduzeća koriste za promociju svojih proizvoda i usluga na Google pretrazi, YouTube-u i drugim veb lokacijama širom veba. Google Ads takođe omogućava oglašavačima da odaberu određene ciljeve za svoje oglase, poput podsticanja telefonskih poziva ili poseta veb lokaciji. Pomoću Google Ads naloga oglašavači mogu prilagoditi svoj budžet i ciljanje i pokrenuti ili zaustaviti svoje oglase u bilo kom trenutku.

Google oglašavanje je danas preciznije i efikasnije nego ikada. Alati i tehnike kojim se mogu razvijati biznisi i od nule se svake godine unapređuju kako bi ciljanje publike i sama efikasnost reklamiranja, kao i intuitivnost korišćenja prosečnog korisnika bila na najvišem mogućem nivou.

Kako Google Ads radi?

Google Ads deluje tako što prikazuje Vaš oglas kada ljudi pretražuju proizvode i usluge koje nudite na mreži. Koristeći pametnu tehnologiju, Google Ads pomaže da se vaši oglasi prikažu potencijalnim kupcima u trenutku kada su spremni za akciju.

Započinjemo odabirom cilja, poput privlačenja većeg broja posetilaca na Vašu veb lokaciju ili više telefonskih poziva Vašem preduzeću.

Sledeće odaberemo geografsko područje na kojem bi trebalo da se prikazuje Vaš oglas. To može biti mali radijus oko Vašeg preduzeća ili mnogo širi, poput gradova, država ili čitavih zemalja.

Na kraju, napravimo oglas i podesite ograničenje mesečnog budžeta. Jednom kada je Vaš oglas odobren, može se pojaviti kad god korisnici u Vašem ciljnom području potraže proizvod ili uslugu poput Vaše.

Google oglasi funkcionišu kao Pay Per Click sistem. PPC (Pay Per Click) je plaćanje po kliku, što znači da se oglas prikazuje, a budžet se troši samo kada neko klikne na oglas i posjeti Vaš web sajt. Cijene se formiraju po tipu licitacije među svim ponuđačima koji žele da se prikažu na tim plaćenim pozicijama za određenu ključnu riječ. Postavlja se dnevni budžet i on se troši za reklamu, oglas se gasi kad se budžet potroši.

Kod Google AdWords-a nema rasipanja novca i ima najviši ROI (povrat investicije) od svih platformi za oglašavanje.

Aleksandar Ćulum vodi Google Ads Kurs, steknite znanja od iskusnog Google Ads Experta, pogledajte više na blogu Google Ads Kurs.

Google partner


Google Partner Badge

Već 4 godine smo sertifikovani i priznati kao Google Partner, gdje smo pokazali našu stručnost i kvalitet. Svake godine obnavljamo našu sertifikaciju i redovno polažemo sve Google testove.

Pročitajte više o Google Ads oglašavanju na našem novom blogu Google Ads | Google oglas u 5 koraka

Postaniti i Vi dio našeg Googl-e tima. Zatražite besplatnu analizu danas!