Šta su Bing Oglasi | Microsoft Oglašavanje?

Microsoft oglašavanje (ranije Bing Ads, Microsoft adCenter i MSN adCenter) je usluga koja pruža oglašavanje sa plaćanjem po kliku (PPC). 

Vaši oglasi mogu da se pojave na vrhu ili desno od rezultata Bing, Yahoo i MSN pretrage. Omogućava ciljanje različitih geografskih regiona, određeno vrijeme ili dane u nedelji, kao i demografske kategorije.

Bez obzira na veličinu biznisa, ovaj vid oglašavanja donijeće vam značajan uspjeh. Nudi rješenja ukoliko ste fokusirani na lokalno ili svjetsko tržište, te želite da usmjerite vašu publiku na određenu veb lokaciju. 

Microsoft mreža za pretragu podrazumijeva 8,2 milijarde mjesečnih pretraga širom svijeta.

Kako funkcioniše Bing-Microsoft oglašavanje?

Microsoft oglašavanje je sistem oglašavanja sa plaćanjem po kliku (PPC).

Licitira se na osnovu budžeta koji se želi platiti za svaki klik na vaš oglas.

Pošto veb stranice imaju ograničen broj mjesta za prikazivanje oglasa, ti prostori se prodaju na aukciji. Licitira se protiv drugih oglašivača, kako bi vaši oglasi bili postavljeni u željeni prostor. Vi određujete koliko ste spremni da ponudite. 

Pozicija oglasa je zasnovana na nekoliko stvari, uključujući:

1. Koliko se vaš oglas i veb stranica uklapaju sa terminima koji se pretražuju (relevantnost).

2. Kako se vaša ponuda upoređuje sa drugim ponudama na Microsoft Advertising aukciji.

3. Koliko je vaš oglas imao učinka u prošlosti i koliko je često na njega kliknuto (stopa klikova).

Što ste jači u ovim oblastima, veće su vam šanse da osvojite najvišu poziciju oglasa.

Vrste Bing-Microsoft oglasa

Responsive search ads (Prilagodljivi oglasi na mreži za pretragu) 

Olakšano kreiranje oglasa tako što se eliminiše potreba da se otkriju koji naslovi i opisi dobro funkcionišu.

Potrebno je kreirati do 15 naslova i 4 opisa, a koristeći ih, Microsoft Advertising će upariti najoptimalnije kombinacije za kreiranje efektnih oglasa za vaše potencijalne klijente. Kombinacije oglasa sa najboljim učinkom se automatski identifikuju i prijavljuju vam, dok se neefikasni oglasi više ne prikazuju.

Prilagođavanje sadržaja vašeg oglasa vrši se  tako da se podudara sa onim što potencijalni klijenti pretražuju čime se poboljšava učinak vaše kampanje.

App Install Ads (Oglasi za instaliranje aplikacije)

Oglasi za instaliranje aplikacije su slični tekstualnim oglasima, ali pružaju direktne veze do vaših aplikacija sa dugmetom, šaljući klijente direktno na odgovarajuću lokaciju kako bi preuzeli aplikaciju. Ovo je idealno rješenje za oglašivače koji žele da upravljaju i podstiču preuzimanja svojih aplikacija.

Automatski otkrivaju mobilni uređaj i operativni sistem kupca, šaljući ih u odgovarajući Apple App Store ili Google Play. Takođe možete da pratite konverzije sa istim partnerima za praćenje konverzija kao i dodatke za aplikacije: AppsFlier, Kochava, Tune, Singular, Adjust i Branch.

Dynamic search ads (Dinamični oglasi na pretrazi)

Automatski ciljaju na relevantne upite za pretragu na osnovu sadržaja vaše veb lokacije i dinamički se kreiraju da odgovore na ove upite za pretragu.

Misrosoft oglašavanje - vrte oglasa - Ad Kraft

Bing Smart Search ads (Bing pametni oglasi za pretragu)

Slično tekstualnim oglasima na sajtovima mreže za pretragu BingAOL i Yahoo, ali formatirani za moderno iskustvo dodira i prikazani u rezultatima Windows 8.1 Smart Search. Kada je to moguće, ovi oglasi će uključivati pregled vaše odredišne stranice.

Microsoft oglašavanje u Windows 8.1 Smart Search dostupno je u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu i Kanadi.

Microsoft Audience Ads

Ova funkcija omogućava oglašivačima da dobiju dodatni visokokvalitetni saobraćaj sa odredišta za plasman koja nisu u okviru pretrage. Iskustva Microsoft Audience Ads, kao što su oglasi smješteni u člancima privlače korisnike, prirodno se integrišu u sadržaj stranice i isporučuju vizuelno bogate oglase za oglašivače.

Microsoft Audience Ads se pojavljuju na Microsoft Audience Network. Ova odredišta za plasman oglasa se odnose na različite uređaje i uključuju premijum sajtove kao što su MSN, Outlook.com, Microsoft Edge i druge partnere.

Multimedia Ads (Multimedijalni oglasi)

Multimedijalni oglasi privlače pažnju potencijalnog klijenta velikim vizuelnim slikama koje predstavljaju vaš brend i proizvode, kako bi povećali promet i prodaju na vašoj veb lokaciji. Multimedijalni oglasi će se prikazivati na različitim pozicijama oglasa na glavnoj i bočnoj traci i neće zamijeniti vaša odredišta za plasman tekstualnih oglasa.

Product ads (Oglasi za proizvode)

Oglasi za proizvode obuhvataju prilagođene slike iz sopstvenih kataloga proizvoda (napravljenih u Microsoft Merchant Center), kao i određeni promotivni tekst, cijene i detalje o prodavcu.

Prednosti Bing – Microsoft oglašavanja

  • DOSEGNITE RELEVANTNU PUBLIKU

Dosegnite ljude koji imaju veću kupovnu moć, troše više na mreži, te je veća šansa da reaguju na vaše oglase.

  • IZGRADITE PAMETNIJA PUTOVANJA KLIJENATA

Kreirajte personalizovana iskustva koristeći moćnu inteligenciju publike i mogućnosti platforme koje poboljšavaju učinak kampanje.

  • JEDNOSTAVNA INTEGRACIJA SA OSTALIM OGLAŠIVAČIMA

Ako već koristite drugi proizvod kao što su Google Ads ili Facebook Ads, lako je integrisati tu kampanju u Microsoft Advertising.

  • BEZ MINIMALNE NAKNADE

Registracija je besplatna.

  • PLATITE SAMO ZA KLIKOVE

Plaćanje se vrši samo kada klijenti kliknu na vaš oglas. Bez klika, bez naknade.

  • MJERENJE PERFORMANSA

Testirajte ključne reči, ponude i vrijeme, da biste maksimalno iskoristili povrat uloženog.

  • DNEVNI BUDŽET

Podešavanje budžeta ili prilagodođavanje potrošnje na dnevnom nivou.

Agencija Ad Kraft već dugi niz godina uspješno vodi Microsoft Ads oglašavanje za naše domaće i inostrane klijente. Preporučujemo ih kao dio vašeg marketing mix-a, zajedno sa Google, Facebook  i Linkedin oglašavanjem.

Hajde da radimo zajedno na ubrzanju rasta vaše kompanije.