Sadržaj

Uvod

SEO (Search Engine Optimization) je ključna strategija za postizanje online uspjeha u današnjem digitalnom dobu. Poslijednjih godina mnogi vlasnici nekog biznisa, shvatili su koliko je značajno imati dobro optimizovan sajt, te su krenuli u potragu za kvalitetnim SEO uslugama. Takođe, i naš Ad-Kraft tim prepoznao je važnost ove usluge. Zbog toga, kod nas možete izabrati različite tipove Search Engine optimizacije.

Za one biznise koji svoje najveće poslovanje ostvaruju putem online prisustva, SEO može biti odlučujuć za privlačenje klijenata i konkurenciju na tržištu. Ukoliko još uvek niste iskoristili prednosti Search Engine optimizacije, u ovom blog postu donosimo vam objašnjenja i razloge zašto bi to trebali da obezbjedite svom biznisu. Takođe, razgovaraćemo i o cijenama ove usluge. 

Investirajte u svoj biznis pametno uz naše SEO usluge!

Zašto je SEO važan za vaš biznis

Povećanje vidljivosti – ciljani saobraćaj

Želite da za vaše usluge ili proizvode sazna što veći broj ljudi? Jedan od osnovnih razloga zašto SEO ima značajnu ulogu u vašem biznisu je povećanje vidljivosti na internetu. Optimizacija će vam omogućiti da kada potencijalni klijenti pretražuju proizvode ili usluge koje nudite, vi budete među prvima koje vide. 

Vaše ciljane posjetioce koji su već zainteresovani za ono što nudite, privući će dobro optimizovan sajt. Ono što je najbitnije doći će do povećanja šanse za konverzije i prodaju. Na primjer, ako ste firma koja se bavi remanufactured transmission (obnovom transmisija), SEO će vam pomoći da privučete ljude koji aktivno traže tu uslugu ili proizvod. 

Konkurencija je prisutna

Pored toga što trebate da date veliku pažnju vašim potencijalnim posjetiocima, isto tako podjednako morate da obratite pažnju na rad vaše konkurencije. Vaši konkurenti takođe ulažu u SEO, što im povećava vidljivost, a ukoliko vi ne ulažete u SEO, zaostajaćete za svojom konkurencjom. Tako rizikujete da vaši potencijalni posjeioci, budu posjetoci vaše konkurencije.

Dugoročni rezultati

Kada SEO stručnjak implementira potrebne promjene, potrebno je neko vrijeme da se vide prvi rezultati. Nakon toga, pokazani rezultati dugoročno će ostati sa vama. Kada se jednom rangirate visoko na pretraživačima, možete privući kontinuirani organski saobraćaj bez dodatnih troškova oglašavanja.

Ekonomičnost – ROI

Investiranje u SEO doneće vam dugoročnu korist za vaš biznis. Od ulaganja u SEO dobićete veći povrat investicije (ROI) nego što bi to dobili od tradicionalnih metoda oglašavanja.

Poboljšava korisničko iskustvo

Tehnička optimizacija i kvalitetan sadržaj koji dolaze sa SEO optimizacijom poboljšavaju korisničko iskustvo na vašem web sajtu. Kada posjetioci vašeg sajta dožive pozitivno korisničko iskustvo koje uključuje lako snalaženje na sajtu, oni će se ponovo rado vratiti na vaš web sajt.

Analiza i praćenje rezultata

SEO kampanje omogućavaju praćenje i analizu rezultata. To vam omogućava da razumijete kako se dosadašnja ulaganja održavaju na vaš biznis. Naš Ad-Kraft tim u sklopu SEO usluge, redovno izvještava svoje klijente o dospjelim rezultatima. Ukoliko ste zainteresovani za ovu vrstu usluge, budite slobodni da nas kontaktirate za više detalja!

SEO optimizacija cijena

Faktori koji utiču na cijenu

Cijena SEO optimizacije može značajno varirati i zavisi od različitih faktora. Važno je razumjeti da nema univerzalne cifre koja bi važila za sve biznise. Postoji nekoliko faktora koji utiču na formiranje cijene za klijente.

  • Konkurencija

Kada je u pitanju proces Search Engine optimizacije, na početku se gleda nivo konkurencije na tržištu, jer ono igra značajnu ulogu u samom procesu ali i u cijeni SEO usluga. Ukoliko vam je cilj da premašite veliki broj konkurenata, biće potrebno više vremena i resursa da se postignu bolji rezultati. Konkurencija povećava zahtjevnost optimizacije a, stoga, i cijenu.

  • Obim web sajta

Veličina vašeg web sajta, broj stranica, broj proizvoda ili usluga koje nudite, takođe utiču i na formiranje cijene usluga SEO optimizacije. Za veće sajtove potrebno je više vremena i truda kako bi se optimizacija sprovela kvalitetno i efektivno. Svaka stranica, svaki članak i svaki segment sajta treba pažljivo optimizovati i posvetiti mu veliku pažnju.

  • Ciljevi optimizacije

Kada od našeg tima zatražite Search Engine optimizaciju, prvo što će naš SEO stručnjak da vas pita jeste: Koji je vaš cilj? Šta želite da postignete ovom optimizacijom? To pitanje vam postavlja kako bi znao koje korake treba da preduzme u budućnosti. Vaši ciljevi mogu varirati od pukog poboljšanja pozicija na Google-u do opsežnih kampanja koje uključuju istraživanje ključnih riječi, link building, tehničku optimizaciju i još mnogo toga. Tako da se i cijene ove usluge koriguju u odnosu na vaše ciljeve. 

Šta sadrži SEO usluga

SEO usluga je zbir različitih aktivnosti koje se fokusiraju na poboljšanje vidljivosti i na rangiranje vašeg web sajta na pretraživačima. Kako bi najbolje razumjeli šta ćete dobiti od naše SEO usluge, opisali smo ključne korake koje preduzimaju naši SEO stručnjaci.

Kontaktirajte nas kako bi zajedno sa nama postigli najviše rezultate SEO usluge!

  • Istraživanje ključnih riječi

Osnova svake SEO kampanje jeste istraživanje relevantnih ključnih riječi. To podrazumijeva analizu riječi i fraza koje korisnici često unose u pretraživače kako bi pronašli proizvode ili usluge slične vašim. Nakon duboke analize i istraživanja, biraju se ključne riječi ili fraze prema kojima ćemo rangirati vaš sajt.

  • Tehnička optimizacija

Brzina učitavanja, mobilna kompatibilnost (responsivnost), sigurnost (HTTPS), struktura URL-ova, sitemap-ovi su ključni aspekti vašeg sajta na kojima rade SEO specijalisti. To je tehnička optimizacija koja znatno može uticati na rangiranje vašeg sajta. 

  • Kreiranje kvalitetnog sadržaja

Dobar i kvalitetan content, kreiranje informativnih i relevantnih članaka, blog postova, infografika i video sadržaja pomaže da stvorite povjerenje kod vaših posjetilaca, koji će vam se uvijek rado vraćati. Zbog toga, pored tehničke optimizacije, važna je optimizacija sadržaja nekog sajta kako bi ove dve komponente zajedno stvorile pozitivan učinak.

  • Link building

Link building je proces izgradnje relevantnih i kvalitetnih linkova koji vode ka vašem web sajtu. Kvalitetni dolazni linkovi su ključni faktor za poboljšanje rangiranja na pretraživačima. Ovo podrazumijeva rad na izgradnji prirodnih i relevantnih linkova putem različitih tehnika, uključujući gostujuće postove, komentare na blogovima, društvene mreže i druge strategije.

  • Analiza i praćenje rezultata

SEO nije statičan proces, on zahtjeva konstantno praćenje i analizu rezultata. SEO stručnjaci koriste alate kao što su Google Analytics i Google Search Console kako bi pratili promet, rangiranje ključnih riječi, broj dolaznih linkova i druge ključne metrike. Na osnovu ovih podataka, strategija se prilagođava kako bi se postigli bolji rezultati.

Zaključak

Bez obzira na to koliko troškova podrazumijeva, ulaganje u SEO je investicija u budućnost vašeg web sajta i vašeg poslovanja. Povećanje vidljivosti, privlačenje ciljanog saobraćaja i poboljšanje vaše pozicije u odnosu na konkurente, samo su neki od razloga zbog kojih je SEO neophodan za vaš biznis

Nadamo se da ste sada upoznati sa svim važnim aspektima i prednostima ulaganja u SEO usluge. Kontaktirajte nas i naš Ad-Kraft tim će vam, sa svojim dugogodišnjim iskustvom u digitalnom marketingu, omogućiti veću vidljivost na pretraživačima.