TikTok oglašavanje

Oglašavanje na društvenim mrežama je postalo neizostavan dio jake marketing strategije.
U ovom blogu ćemo istaći prednosti oglašavanja na TikToku.
TikTok je jedna od najpopularnijih i najčešće preuzimanih aplikacija u istoriji, što ga čini vrijednom platformom za oglašavanje.

Statistike to i potvrđuju:
-TikTok je u 2021. ostvario prihod od procijenjenih 4,6 milijardi dolara, što je povećanje od 142% u odnosu na prethodnu godinu
-TikTok je imao 1,2 milijarde aktivnih korisnika mjesečno u 2021. godini, a očekuje se da će dostići 1,5 milijardi do kraja 2022 godine.
-U Kini, TikTok dnevno koristi preko 600 miliona korisnika
-TikTok je preuzet preko tri milijarde puta

Statistika TikTok oglašavanje - AdKraft

TikTok oglašavanje tipovi

Postoji nekoliko različitih tipova TikTok oglasa koji mogu da se koriste.

Tipovi Tik Tok oglasa - Ad Kraft

Top View Ads

Top View oglasi će se pojaviti na samom vrhu korisničkog fida. Ono po čemu se TopViev oglasi razlikuju je to što korisnici TikTok-a nisu bombardovani oglasom čim otvore aplikaciju – TopViev oglasi su prva objava u feedu nakon 3 sekunde.

Ovaj tip nudi ogromnu vidljivost i odličan je za kampanje za podizanje svijesti o brendu.

Prema TikTok-u, ovaj tip oglasa zauzima prvo mjesto po angažovanju i ima 67% veću prodajnu efikasnost od drugih tipova oglasa.

In-Feed Ads (Oglasi u fidu)

Ovo je jedan od najčešćih tipova TikTok oglašavanja.

Ovi oglasi se prikazuju dok korisnici skroluju kroz svoje fidove. To su oglasi sa zvukom preko cijelog ekrana koji se stapaju sa izvornim sadržajem. Vaša publika je već angažovana i gleda video snimke, tako da je ovo samo još jedan u nizu videa. Ako svoj oglas učinite zabavnim i privlačnim, možete privući pažnju koliko i uspješan organski sadržaj.

Brendirani hashtag oglasi

Brendirani hešteg oglasi su takođe popularan izbor. Dizajnirani su da izazovu angažovanje na platformi, nudeći „TikTok izazov“ usresređen na vaš brendirani hešteg.
Ovi oglasi mogu biti izuzetni za generisanje i prepoznatljivost brenda i sadržaja koji generišu korisnici na platformi.

Oglasi sa brendiranim efektima

Oglasi sa brendiranim efektom funkcionišu pomalo kao filter oglasi na drugim platformama. Brendovi prave brendirani AR „efekat“ koji korisnici mogu primijeniti na sopstvene video snimke.
Ovo je još jedna kampanja koja može da podstakne angažovanje, svijest o brendu i sadržaj koji korisnik kreira. Svijest je tipično cilj ovih kampanja (a ne saobraćaj ili konverzije).

Spark ads

Spark oglasi su relativno nov tip oglasa koji omogućava oglašivačima da iskoriste organski sadržaj i UGC u svom oglašavanju. Oni funkcionišu slično kao i poboljšani postovi na drugim platformama. Možete da stavite budžet za oglašavanje iza sopstvenog organskog sadržaja ili da koristite sadržaj koji kreira korisnik.

Ovi oglasi usmjeravaju korisnike na stranicu vašeg naloga i/ili na određenu stranicu van platforme.

Koliko košta TikTok oglašavanje?

Slično drugim platformama za društvene oglase, možete prilagoditi iznos koji trošite za oglase. To znači da se cijene TikTok oglasa mogu razlikovati od kampanje do kampanje. Tipično, oglašivači na TikTok-u plaćaju srednju cijenu od 1,85KM za svaki klik i CPM (cijena za 1000 prikaza) od 13KM.

Imajte na umu da se ovaj broj izračunava kombinovanom analizom svih oglašivača, tako da ovaj trošak nije slučaj za svaku firmu. TikTok zahtijeva minimalni budžet od 90KM dnevno na nivou kampanje i 35KM dnevno na nivou oglasne grupe. Međutim, postoje četiri komponente koje snažno utiču na troškove Vaših TikTok oglasa, uključujući cilj Vaše kampanje, segmentaciju publike, budžet i iznos ponude i stopu učestalosti klikova.

Ukoliko imate nedoumice pri izboru najboljeg tipa TikTok oglasa za Vaše potrebe, ne oklijevajte da nas kontaktirate. Naš marketing tim će Vam pomoći u tom izboru.