Twitter oglasi

Sa stotinama miliona twitova poslatih svakog dana i Twitter-algoritmom koji se stalno mijenja – Vaš brend i marketing na Twitteru mogu lako da se izgube u buci.

Tu se pojavljuju Twitter oglasi. Twitter oglašavanje prilika je za vaš brend da promoviše svoje proizvode i dobije nove korisnike koji bi mogli biti zainteresovani za ono što Vaš brend nudi.

S obzirom na to da postoji mnogo jednostavnih formata Twitter oglasa, sada je pravo vrijeme da razmislite o prikazivanju svog prvog Twitter oglasa.

Twitter oglasi Ad Kraft Agencija | Oglasavanje na drustvenim mrezama
Twitter oglasi Ad Kraft Agencija | Oglasavanje na drustvenim mrezama

Twitter oglasi vrste

Postoji nekoliko vrsta Twitter oglasa koje možete odabrati da biste pomogli ciljevima Vašeg brenda i uklopili se u Vašu marketinšku strategiju na društvenim mrežama:

Promotivni twittovi

Promotivni twittovi liče na uobičajene twittove. Ono što je drugačije je da oglašavač plaća prikazivanje sadržaja ljudima koji ga ne prate na Twitter-u.

Kao i obični twittovi, mogu se lajkovati, retwitovati i komentarisati. Ali oni su označeni kao oglas: u donjem lijevom uglu će uvijek biti „Promoted“.

Promovisani twitovi takođe mogu da sadrže video i automatski će se reprodukovati u vremenskim linijama korisnika. Ako je video kraći od 60 sekundi, video će se ponoviti.

Promovisani tweetovi, poput ovog primjera iz metroa, pojavljuju se u vremenskim rokovima ciljanih korisnika, na korisničkim profilima, na vrhu rezultata pretrage i u Twitter mobilnim i desktop aplikacijama.

Promotivni twittovi
Promotivni twittovi Ad Kraft | Oglasavanje na drustvenim mrezama

Promotivni nalozi

Umesto da promovišete samo jedan Twett, ova vrsta Twitter oglasa Vam omogućava da promovišete Twitter nalog Vašeg brenda.

Cilja se na korisnike koji ne prate Vaš brend i može Vam pomoći da povećate broj pratilaca Vašeg brenda na Twitteru. Promovisani nalozi se prikazuju u vremenskim rokovima potencijalnih pratilaca. Oglas će se prikazati i u prijedlozima i u rezultatima pretrage.

Pored toga što imaju oznaku da pokazuju da su „unapređeni“, oni uključuju i dugme za praćenje.

Twitter promotivni nalozi - slika 2 | Oglasavanje na drustvenim mrezama
Twitter promotivni nalozi – slika 2 | Oglasavanje na drustvenim mrezama
Twitter promotivni nalozi - slika 1 | Oglasavanje na drustvenim mrezama
Twitter promotivni nalozi – slika 1 | Oglasavanje na drustvenim mrezama

Izvor: Twitter for Business

Promotivni trendovi

Najpopularnije teme Twitera su lista sa velikim prometom na desnoj strani Twitera. Ovo je zbirka najpopularnijih tema i hashtagova koji se koriste u realnom vremenu.

Korisnici mogu da komuniciraju sa promovisanim trendom na isti način kao i sa bilo kojom drugom aktuelnom temom. Ono što je drugačije je da će mjesto koje kupuje brend biti prikazano kao „Promoted“ za ciljane korisnike.

Promovisani trend će se prikazati i na jednom od prvih mesta u odjeljku „Trendovi za vas“, i na kartici Istraživanje, tako i na vremenskoj traci.

Kada korisnici kliknu na Promoted Trend, vidjeće rezultate pretrage za tu temu sa promovisanim Tweet-om Vašeg brenda na vrhu.

Promotivni Twitter trend | Oglasavanje na drustvenim mrezama
Promotivni Twitter trend | Oglasavanje na drustvenim mrezama

Source: Twitter for Business

U januaru 2020. Twitter je napravio ovaj format oglasa korak dalje. Predstavio je Promoted Trend Spotlight. Kao i ovaj primjer iz Disney +, ovaj format oglasa dopunjuje Promovisane trendove podržavajući video i GIFS, kao i statične slike.

Ovi oglasi se prikazuju na vrhu kartice Istraživanje za dvije posjete po osobi dnevno. Zatim se premješta na standardni plasman Promoted Trend. Trenutno je ovaj format oglasa dostupan u 15 zemalja.

Promotivni storiji

Promovisane storije shvatite kao Twitter priče. Twitter Moments se mogu kreirati na radnoj površini i u osnovi predstavljaju kolekciju sličnih tweetova koji pričaju priču. Ovaj format znači da vaš brend takođe može da dijeli oglase sa Twitter priča koji su duži od 280 znakova.

Brendovi takođe mogu sponzorisati storije koje su kreirali drugi brendovi.

Automatski oglasi

Ako ste novi u Twitter oglašavanju, niste sigurni koliko da potrošite ili imate vrlo mali tim sa ograničenim vremenom, razmislite o tome da isprobate Twitter Promotion Mode.

Twitovi vašeg brenda, kao što je to obično slučaj, zatim Twitter Promotion Mode automatski promoviše vaše twitove i profil vašeg brenda. Twitter režim za promociju Twitter-a naziva „rešenjem za oglašavanje uvijek“. U osnovi, prvih 10 tweetova koje vaš brend kreira svakog dana dodaju se u kampanju promovisanih tweetova i ciljana je izabrana publika.

Twitter Promotion Mode takođe vodi kampanju Promoted Account. Zamislite ovu funkciju kao Twitter koji Vam pomaže u oglašavanju na Twitteru. Vaš brend ne treba da radi na postavljanju novih, pojedinačnih oglasnih kampanja.

Košta 99 USD mjesečno, a vaši twitovi će u prosjeku dostići dodatnih 30 000 ljudi.

Twitter oglasi pomažu Vam u postizanju marketinških ciljeva – bilo da je to podizanje svesti, podsticanje pažnje ili ostvarivanje konverzija.