Rastimo zajedno, postanite naš partner

Search Engine optimizacija | SEO

SEO poboljšava vidljivosti i prisutnost web stranice na internet pretraživačima što dovodi do značajnog povećanja prodaje, profitabilnosti i ekonomičnosti naših klijenata. Optimizacija za pretraživače odnosi se na strategije, tehnike i taktike neophodne da se vaša web stranice dovedu na vrh Google -a. Dovođenje vaše veb stranice na vrh rezultata pretraživanja (često se naziva i „rangiranje“) donosi zaradu vašoj veb lokaciji i besplatan saobraćaj na njoj.

Google će svojim korisnicima prikazivati samo veb stranice koje su im korisne. Search Engine optimizacija nije stvaranje veb stranice za Google; radi se o tome da svoju veb stranicu napravite za svoje korisnike. Da biste ovo zapamtili, parafriziraćemo jedan od naših omiljenih citata SEO stručnjaka Vendi Piersall:

Search Engine Optimization ilustracija
Google vas voli samo kada vas svi drugi vole.

Tipovi Search Engine optimizacija

Rangiranja vaših stranica je višestruki napor. Postoje četiri vrste SEO -a na koje možete naići u industriji. Svaka vrsta zahtjeva drugačiji skup vještina, ali ne radi izolovano.

Četiri vrste SEO-a su:

SEO na stranici

Se odnosi na sadržaj na vašim veb stranicama, uključujući tekst, ključne riječi i slike. Moraćete da se usredsredite na optimizaciju sadržaja za ključne riječi koje korisnici traže.

Tehnički SEO

Se ne odnosi na sadržaj koji korisnik vidi na vašoj veb stranici. Umjesto toga, fokusira se na tehničke aspekte te stranice, uključujući HTML kod, brzinu stranice i još mnogo toga. Tehnički SEO poboljšava funkcionisanje vaše veb stranice tako da je pretraživači mogu jednostavno indeksirati. Pretraživači će pregledati elemente veb lokacije poput strukture veb lokacije, internog povezivanja, odziva mobilnih uređaja, brzine stranice i bezbjednosti.

SEO van stranice

Se odnosi na sadržaj koji se ne nalazi na vašoj veb lokaciji. Uključuje sadržaj na drugim veb lokacijama koji upućuje na vašu veb lokaciju ili vodi do nje. Dobra „reputacija“ van stranice pokazuje pretraživačima da ste pouzdani. Rad na SEO-u van stranice uključuje digitalni PR i dosezanje. Trebalo bi da identifikujete veb lokacije povezane sa vašom industrijom i da se povežete sa konkurentima te da im se obratite.

Lokalni SEO

Se fokusira na to da se vaša veb lokacija rangira prema terminima specifičnim za lokaciju. Lokalni SEO može uključivati mješavinu on-page, off-page i tehničke SEO strategije, kao i optimizacije u spoljnim direktorijumima i mapama. Ova vrsta SEO -a je specifična za preduzeća koja nude usluge na određenoj lokaciji ili imaju fizičke prodavnice. Trebalo bi da upravljate svojim pregledima, da ažurirate i ujednačavate sve unose u direktorijumu i da optimizujete stranice lokacije.

Zašto je SEO važan?

Optimizacija za pretraživače donosi vam najdragocjeniji promet (poznat i kao organski saobraćaj), koji je „besplatan“ - kada pretraživač prikazuje Vaš sadržaj svojim korisnicima u organskom dijelu SERP -a (stranica rezultata pretraživača). Kada korisnik klikne na rezultat i posjeti vašu veb lokaciju, ne plaćate Google-u posjetu. I to ukratko opisuje za šta se koristi SEO.

Na tom istom SERP -u često postoje plaćeni rezultati; mogu se identifikovati pomoću ikone „Oglas“ sa lijeve strane. Kada korisnik klikne na plaćeni rezultat i posjeti veb lokaciju, oglašavač plaća pretraživaču za tu posjetu.

Zasto je SEO vazan icon
SEO icon 2

Dakle, za oglase plaćate da budete na vrhu, naprijed i u centru, a sa organskim rezultatima pretrage vi ste na vrhu, naprijed i u sredini po zaslugama, i to je besplatno. Velika prednost SEO prometa je u tome što je, ako je odabrana strategija optimizacije za pretraživače efikasna, to je stalni izvor besplatnog prometa.

Našim klijentima nudimo kvalitetan i pristupačan paket usmjeren na poboljšanje poslovanja. Ostalo prepustite nama jer su naši stručnjaci obučeni i upoznati sa najnovijim tehnikama i smjernicama koje preporučuju glavni pretraživači kao što su Google, Bing, Yandex i Yahoo.

Kvalitetno upravljanje internet reputacijom povećava Vaš ugled i rangiranje na internet pretraživačima, povećava internet prodaju i povjerenje Vaših klijenata. Cilj upravljanja internet reputacijom je povećati Vašu prisutnost na internetu i privući posjetioce na Vašu web stranicu. Upravljanje internet reputacijom može se koristiti za povećanje pozitivnih rezultata kod pretraživanja brenda i ključnih riječi ili za širenje negativnog sadržaja koji se pojavljuje u pretraživačima kod pretraživanja brenda i ključnih riječi.

Nudimo Vam kompletno upravljanje Vašom internet reputacijom i pružamo širok spektar usluga kao što su internet PR, filtriranje negativnog sadržaja i uklanjanje istog, internet angažman, kao i promocija sadržaja na društvenim mrežama. Naša mreža kontakata u medijima i detaljna analiza nam omogućavaju da na vrijeme znamo sve što kao brend stvarate na internetu i da na osnovu tih podataka koristimo svaku priliku da kreiramo sadržaj za ciljnu publiku.

Pozicioniranje na Google-u Ad Kraft
SEO pozicioniranje na Bing-u Ad Kraft

Trebate pomoć u definisanju SEO strategije za Vaš sajt?

Stojimo Vam na raspolaganju ukoliko želite da povećate prisutnost Vaše web stranice na pretraživaču ili želite da vidite kako možete poboljšati Vaše SEO tehnike.

Marketing na društvenim mrežama

<< Prethodno

Optimizacija konverzija

Sljedeće >>