Sa doktorom i osnivačem dr Draganom Kostićem i njegovim stručnim timom smo nakon prvog sastanka utvrdili ciljeve i odmah dogovorili plan rada kako bi “SHB dr Kostić” postala lider u svojoj branši na digitalnom prostoru.

Izazov

Od nule smo trebali da napravimo web stranicu koja bi za cilj imala da se pozicionira na sam vrh svih organskih pretraga i da istovremeno pruži sve relevantne informacije svojim korisnicima.

Rješenje

Odlučili smo se da web stranicu napravimo u HTML5 formatu da bismo imali što veću kontrolu nad kompletnom stranicom i da lako možemo da odredimo najbitnije tagove, te postavili ključne riječi u cilju da se pozicija na pretraživaču konstantno povećava. Morali smo da obavimo i slikanje kompletne bolnice i osoblja kao i da napravimo promotivne video snimke. A pošto su njihovi korisnici uglavnom starije osobe, morali smo maksimalno da ubrzamo stranicu kako bi i stariji uređaji pa i sporiji internet lako mogli da učitavaju stranicu.

Rezultati

Već nakon prvog indeksiranja stranice od strane Google-a počeli su da dolaze prvi pozivi i email-ovi preko stranice iz BiH pa čak i inostranstva. Taj trend se nastavio i u narednom periodu i ostvarivao se rast na sedmičnom nivou.

12.00% CTR

35.49% bounce rate

9.41% conv. rate

Poruka od klijenta

“Preko preporuke od naših kolega doktora smo se obratili agenciji Ad Kraft da nam izrade web stranicu po zadnjim standardima i da bude specijalizovana za naše potrebe. Odmah nakon prvog sastanka smo znali sa kim imamo posla i da se radi o vrlo ozbiljnim profesionalcima. Hvala im što su nas odmah uvjerili da smo izabrali pravu agenciju.”