Novashine Smile je firma koja prodaje aparatiće za izbjeljivanje zuba od kuće. Ad Kraft im je pomogao da naprave ogromno prisustvo u Google Shopping oglasnom prostoru u cijeloj USA državi. Postali su vodeći proizvođač na tržištu za izbjeljivanje zuba.


Izazov

Morali smo od nule da napravimo Shopping kampanje i da nađemo pravu strategiju kako bi naši oglasi bili profitabilni. Imali smo i zahtjev da postavimo Google Product Review program na stranicu kako bi se prikupljale ocjene potrošača o proizvodu sa ciljem da se prikažu zvjezdice na proizvodima.

Rješenje

Podesili smo Shopping kampanje prema strukturi High-Medium-Low i napravili smo sistem da izdvajamo najbolje termine za pretragu i da za njih izdvajamo najviše sredstava i najveći bid po kliku. Takođe i remarketing za Shopping kampanje i display kao “responsive ads”. Podesili smo “product feed” unutar Merchant centra i pokrenuli smo program Google Product Reviews. Instalirali smo sve potrebne kodove i skupili smo preko 100 ocjena za proizvode te dobili zeleno svijetlo da se puštaju oglasi.

Rezultati

Nakon puštanja oglasa smo već vidjeli da se povećala prodaja jer smo uveli potpuno novi kanal za klijenta u njegovoj prodaji. Remarketing kampanje su počele prodavati sve više i počeli smo da vidimo povećanje prodaje na svim kanalima.

4.341 konverzija

US $5.32 trošak po konverziji

US $250 679.42 promet

Poruka od klijenta

“Pronašli smo Ad Kraft preko platforme UpWork i tražili smo jednokratnu pomoć da se naprave oglasi za Display kampanju. Kada smo vidjeli njihovo iskustvo i znanje, odmah smo im prepustili da vode kompletan nalog i vidjeli smo samo rezultate sa njihove strane.”