LinkedIn Oglašavanje

LinkedIn je vrhunska društvena platforma za B2B profesionalce da izgrade i prošire svoje mreže.

Sa 774+ miliona članova i 55 miliona kompanija aktivnih na platformi, LinkedIn ima moć da uspostavi Vaš brend i pomogne Vam da izgradite bolje veze sa važnim grupama zainteresovanih strana, uključujući sadašnje i potencijalne kupce, partnere i zaposlene.

LinkedIn oglašavanje | Marketing na društvenim mrežama
LinkedIn Oglašavanje

Postoji nekoliko vrsta oglasa na LinkedIn-u:

Sponzorisan sadržaj

Sponzorisani sadržaj je promovisani post kompanije koji se pojavljuje u LinkedIn feedu članova. Može da sadrži tekst, sliku, video zapis ili jedno oglasno mesto za posao i veze do povezane veb lokacije po izboru klijenta. Sponzorisani sadržaj se može identifikovati pojmovima kao što su Promovisani ili Sponzorisani koji se pojavljuju u gornjem levom uglu posta, ispod naziva kompanije. Sponzorisani sadržaj se može pojaviti i na stonim i na mobilnim uređajima.

Sponzorisan Sadržak | LinkedIn oglašavanje

Tekstualni oglasi

Tekstualni oglasi se pojavljuju na desnoj traci ili na vrhu banera mnogih stranica na LinkedInu. Ovi oglasi mogu sadržati samo tekst ili takođe mogu sadržati sliku, poput logotipa kompanije za oglašavanje. Klikom na tekstualni oglas otići ćete na veb lokaciju koju je klijent odabrao.

Tekstualni Oglasi LinkedIn Oglašavanje

Sponzorisane poruke

Sponzorisane poruke uključuju oglase sa porukama i oglase za razgovore. Ovi izvorni oglasi se prikazuju u LinkedIn porukama članova. Ciljna publika se generiše na osnovu segmenata koje je klijent odabrao, umesto da se šalju određenim pojedincima koje je klijent identifikovao. Oglasi sa porukama i razgovori pojavljuju se i na desktop i na mobilnim uređajima kada su članovi aktivni na LinkedInu. Oni se mogu prepoznati po reči Sponzorisani u naslovnoj temi.

Sponzorisane

Dinamični oglasi

Dinamični oglasi su personalizovani oglasi koji se dinamički mijenjaju za svakog člana. Dinamični oglasi koriste sliku profila, ime i funkciju posla za kreiranje prilagođenih oglasa za svakog člana. Napomena: Svaki član vidi svoje personalizovane podatke; Podaci o profilu člana se ne prikazuju drugim članovima. Članovi takođe mogu da odbiju da dozvole da se njihovi podaci koriste za personalizaciju oglasa. Dinamični oglasi mogu biti reklamne kompanije koje bi vas mogle zanimati, poslovi koji bi vas mogli zanimati ili profesionalni sadržaji relevantni za vas. Dinamični oglasi se mogu pojaviti u desnoj traci stranica LinkedIn.com na računaru kada je član prijavljen na svoj LinkedIn nalog.

Dinamični oglasi | LinkedIn oglašavanje

Zašto Linkedin Oglašavanje?

 1. Precizno targeiranje
  Ciljajte svog idealnog klijenta na osnovu osobina poput naziva posla, naziva kompanije, djelatnosti i profesionalnih ili ličnih interesa.
 2. Omogućava rast Vašeg biznisa
  Omogućava Vam veliki potencijal za širenje poslovanja.
 3. Klijenti iz B2B svijeta
  Generišite potencijalne klijente, povećajte promet veb lokacija i izgradite svjest o Vašem brendu.
 4. Direktno utiče na SEO
  Kada pretražite svoje ime, ime firme, odmah pored sajta, facebook naloga, nalazi se Vaš LinkedIn nalog. Optimizovane informacije na LinkedInu Vam mogu pomoći da se još bolje pozicionirate na pretraživaču.

Koliko je novca potrebno za oglašavanje na LinkedIn-?

Iznos koji plaćate za oglašavanje na LinkedInu zasniva se na vrsti aktivnosti koju plaćate i na aukciji oglasa. Svoju kampanju ćete započeti davanjem ponude prilikom pokretanja kampanje.

Cijene se kreću od par dolara do par hiljada dolara. Izbor je na Vama.

Slike preuzete sa zvaničnog LinkedIn sajta.