Rastimo zajedno, postanite naš partner

Optimizacija konverzija

Optimizacija stope konverzija (CRO) je sistemski proces koji ima za cilj da posjetioce Vaše web stranice pretvori u lojalne klijente. CRO takođe pomaže u povećanju prodaje, stope klikova (click-through rates) i drugih željenih ciljeva bez potrebe za povećanjem broja posjetilaca na Vašoj web stranici.

Rezultati stope konverzija takođe utiču na povrat ulaganja (ROI) iz svakog izvora posjete web stranici i svake Vaše kampanje. To znači da što je veća stopa konverzija, veći je i povrat ulaganja.

Optimizacija konverzija-CRO

CRO poboljšava gotovo svaki aspekt digitalnog marketinga povećavajući vrijednost Vaše web stranice za svakog posjetioca. Proces optimizacije stope konverzija uključuje analizu ponašanja posjetilaca Vaše web stranice, praćenje njihovih akcija na stranici, analiziranje sadržaja koji ih privlače i koji ih odbijaju sa stranice. Krajnji cilj je razumijevanje njihovog ponašanja i želja, kako bi što veći broj posjetilaca Vaše web stranice ostvario konverziju.

Dobra komunikacija i saradnja s klijentima omogućava nam stvaranje „testnog puta“ koji će pružiti mjerljive krajnje rezultate – povećanje prihoda, lojalnosti kupaca, udjela na tržištu…

Orijentisani smo na postizanje trajnih ciljeva kontinuiranim istraživanjima, ambicioznim razvojem, rigoroznim testiranjem i pažljivim izvještavanjem. Naš tim stručnjaka detaljno će analizirati načine na koje korisnici komuniciraju s Vašom web stranicom, istovremeno razvijajući strategije za povećanje angažmana kupaca i stope konverzija.

Šta je zapravo optimizacija stope konverzija?

 • Poboljšanje strukture web stranice. Navigacija i dizajn web stranice na kojoj se korisnici snalaze.
 • Praćenje kretanja i ponašanja korisnika na web stranici. Bitno znati što se korisnicima sviđa, a što ih odbija brzinom.
 • Postojeći promet pretvoriti u aktivni. Stvorimo zajedno zanimljiv sadržaj ili ponude koje posjetitelji ne mogu odbiti!
 • Optimizacija vođena vašim ciljevima i željama. Što želite postići? Povećati prodaju? Podstaknuti korisnike da pogledaju promo video? Na vama je da odaberete cilj, a jedino što je važno pri svemu tome je da je mjerljiv.

Optimizacija stope konverzije termini

Bounce Rate

CRO optimizacijom smanjuje se Bounce Rate. Doslovno bi ga preveli kao odskočna stopa, a zapravo znači postotak izlaska iz web shopa odmah nakon posjete prvoj stranici i to bez ikakve interakcije! Dotakne vaš web shop i brže-boje se odbije od njega. A to stvarno ne želite iskusiti. Barem ne previše.

Heat Map

Uvijek vas je interesovalo na kojem su se djelu stranice korisnici najviše zadržavali? Ili na koje im je elemente često bježao pogled? Na što su najviše klikali? Ovdje nam u pomoć dolazi Heat Map. Heat mape nam mogu pomoći da bolje razumijemo ponašanje posjetilaca na stranici kako bi poboljšali njezine performanse i tako dulje zadržali korisnike na stranici.

A/B testiranje

Jeste li se ikada pitali šta će bolje proći? Naslov napisan u sveprisutnom Arial fontu ili bi radije kockali sa srećom i prekršili sva pravila dobrog dizajna te riskirali s Comic Sansom? A što je s bojom? Zelena boja CTA dugmeta (poziva za akciju) ili crvena? Šta će se više klikati? A šta ćete napisati na dugmetu? “Zatražite ponudu!” Ili “Pošaljite upit”? Sva sreća da ne morate nagađati jer tu je A/B testiranje! Pravilnim A/B testom moguće je otkriti bolje rješenje za sve nedoumice i tako smanjiti stopu izlaska iz web stranice.

Landing stranice (Odredišne stranice)

To može biti stranica “o nama”, vaš blog, kategorija proizvoda ili pak početna stranica. Na primjer, napisali ste odličan blog o biciklističkim kacigama i netko je putem Googlea baš tražio informacije o biciklističkim kacigama. U popisu rezultata je ugledao post s vašeg bloga, kliknuo na njega i došao na blog koji se u ovom slučaju nalazi u ulozi landing stranice. Da je korisnik na blog došao kroz izbornik vaše stranice, tada blog ne bi mogli nazvati landing stranicom.

Šta dobijate uslugom CRO?

 • Detaljnu analizu ponašanja korisnika web stranice.
 • A/B testiranje
 • Postavljanje ciljeva, praćenje rezultata
 • Postavljanje dodatnih interakcija korisnika sa web stranicom
 • Analiza web stranice-različiti uređaju i internet pretraživača
 • Praćenje kretanja korisnika-HeatMap
 • Detaljni izvještaji, analiza, implementacija na stranici
 • Segmentaciju korisnika, na osnovu trenutnih korisnika
Zasto CRO icon

Trebate pomoć da povećate stopu konverzija na Vašem sajtu?

Mi ćemo Vam pomoći da posjetioci Vaše web stranice izvrše željenu akciju. Naš tim će optimizovati Vašu web stranicu i povećati stopu konverzija, pružajući uspješnu dugoročnu CRO strategiju za Vaše poslovanje.