Ad Kraft je direktno odgovoran zašto je Elite Dent vodeća stomatološka ordinacija u Banjaluci kada su u pitanju protetski radovi i potpune rekonstrukcije. Godinama uspješno obavljaju najzahtjevnije zahvate i vraćaju osmijehe svojim pacijentima, a to potvrđuje broj ocjena na Google mapama.

Izazov

Jedan od zadnjih izazova je bio da povećamo broj konverzija, a ujedno i impresija za isti budžet, kako bi ordinacija povećala svoj brand awareness kao i broj klijenata na dnevnom nivou.

Rješenje

Iskoristili smo novu opciju na Google Ads platformi, aktivirali smo responzivne oglase i postavili da plaćamo samo po konverziji. Tu smo opciju dobili jer je naš nalog uspio skupiti preko 100 konverzija u zadnjih 30 dana.
Smanjili smo broj prikazivanja u stranim državama jer smo nakon analize podataka utvrdili da se broj korisnika u odnosu sa cijenom klika/troškom ne isplati za Elite Dent i prebacili smo budžet za lokalne kampanje. Display kampanje su podešene da rade kao A/B/C test sa tri različite grupe targetiranja.

Rezultati

Uspjeli smo da ostvarimo izvanredne rezultate odmah nakon par dana i tako se nastavilo i u narednom periodu. Konverzije su skočile, cijena klika se smanjila, broj klikova i impresija je porastao. Kompletan nalog je počeo da raste, a cijena i trošak su ostali potpuno isti na mjesečnom nivou.

21.43% CTR

€11.09 CPA

1,311,115 impresija

Poruka od klijenta

“Ekipa iz Ad Kraft-a je digla naš biznis od samog vrha. Kada su aktivirali ovu posljednju kampanju dobili smo više poziva od mnogo ljudi koji su nam čestitali na odličnom marketingu. Pored toga smo dobili i veliki broj poziva od novih klijenata i taj broj je svakodnevno obarao rekorde, i po prvi put u životu smo zatražili da se kampanje zaustave jer nismo bili u stanju da fizički stignemo. Ad Kraft svaka vam čast!”